Anneke Bleeker

Project 7-blad wildpluk en studiegroepen

WELKOM WELKOM BIJ 7-BLAD 7-BLAD EIGEN UITGAVEN 7-BLAD AANBEVOLEN BOEKEN 7-BLAD STUDIEGROEPEN 7-BLAD NIEUWSBRIEF 7-BLAD NIEUWSBRIEF JUNIOR 7-BLAD NIEUWSBRIEF HET WILDE GENIETEN 7-BLAD WANDELINGEN en ACTIVITEITEN 7-BLAD COLUMN KITTY DE BRUIN 7-BLAD COLUMN MARJA FREDERIKS 7-BLAD COLUMN PITEKE vd MEULEN 7-BLAD COLUMN JOCHEM HAGOORT GVL AGENDA PER MAAND GVL NIEUWSBRIEF GVL NIEUWSBRIEF 2011-2015 (ex-GVA) SCHRIJFSELS ANNEKE HET PLASTIC PROBLEEM GVL

Ontwerp en realisatie van deze website: Frank Bleeker, voor Project 7-blad


Gebruikte programma: Serif WebPlus X8

Wandelende studiegroepen: Eetbare 'wilde' gewassen

Welkom op de website van Project 7-blad


Deze website is bestemd voor iedereen die interesse heeft in alles wat te maken heeft met het werken aan en het behouden van een goede gezondheid op een natuurlijke manier.


In ons land zijn veel mensen ontevreden over de huidige gang van zaken rond onze gezondheid.

Er wordt van alles toegevoegd aan ons voedsel dat daar niets mee te maken heeft en dat niet communiceert met ons lichaam.


De ‘alternatieve’ geneeskunde, die in onze ogen juist de ‘reguliere’ zou moeten zijn, wordt steeds meer in het verdomhoekje gedrukt.

Kruidengeneeskunde is taboe en we zijn vergeten hoe zevenblad en molsla smaakt.

Alles moet tegenwoordig ‘evidence-based’ (op wetenschappelijk bewijs gebaseerd) zijn.

Dit kan vaak alleen maar als de natuur in het laboratorium uit elkaar geplukt en synthetisch nagemaakt wordt. Maar willen wij dit wel?


We proberen met deze website te laten zien hoe het ook anders kan, hoe de natuur ons kan helpen om op een verantwoorde manier gezond te worden en te blijven en hoe wij met respect voor de natuur kunnen leven.


Heb je vragen, opmerkingen, mededelingen, dan kun je contact opnemen via het mailadres:

anneke@project7-blad.nl


Wil je je aanmelden voor de nieuwsbrief, meld je dan via:

marja.nieuwsbrief@project7-blad.nl

Heb je een bijdrage voor de nieuwsbrief, stuur deze dan naar:

info@project7-blad.nl

Hoe is Project 7-blad ontstaan?


Verontruste Moeders

Aan het eind van het jaar 2008 werd in de media steeds meer aandacht besteed aan de ziekte baarmoederhalskanker.

Voor degenen die hiermee te maken krijgen is dit uiteraard een heel nare situatie en dit is ook niet iets om te bagatelliseren!

Als vervolg hierop werd ‘het ei van Columbus’ gepresenteerd: het HPV-vaccin, een vaccin dat in eerste instantie gegeven zou worden aan meisjes vanaf twaalf jaar. In een periode van een half jaar moesten deze meisjes drie keer een injectie halen.


Bij Anneke rezen twijfels over dit vaccin. Zij begon informatie in te winnen en met hulp van een andere moeder startte zij een e-mailcampagne, speciaal gericht op scholen, maar ook op anderen, met de strekking: “Voordat je deze meisjes laat vaccineren, is het zaak dat jij je als moeder, ouders, of onderwijsgevende, informeert over dit vaccin.”

Toen al bleek namelijk, dat hieraan nogal wat nadelen/bijwerkingen kleven en dat veel toegevoegde ingrediënten schadelijk kunnen zijn voor de mens.


Anneke bouwde heel veel contacten op in binnen- en buitenland, allemaal mensen die op dezelfde manier aan het waarschuwen waren. Ze werd, toen de eerste vaccinatieronde in maart 2009 een feit was, uitgenodigd voor interviews op radio en televisie, waarvan veel op het laatste moment weer werden afgezegd (waarbij een van de redactiemedewerksters van een tv-praatprogramma letterlijk zei dat dit niet mocht van de toenmalige minister van volksgezondheid).

Contacten werden gelegd met VacTruth, SaneVax, WDDTY en vele andere websites en personen (Dr. Moulden, Andreas Moritz), die een informerende rol op zich hadden genomen.

Informatieve artikelen werden vanuit het Engels vertaald en op de website geplaatst, maar ook doorgezonden aan collega-websites in het land.


Uit dit alles ontstond de website www.verontrustemoeders.nl. Tientallen pagina’s met informatie over het HPV-vaccin. Langzamerhand werd deze website aangevuld met informatie over andere vaccins (de kindervaccins uit het Rijksvaccinatieprogramma en de griepvaccins), de ‘ingrediënten’ van de vaccins, bijwerkingen, berichten uit de reguliere en de ‘alternatieve’ media, over de gevolgen van straling (elektromagnetische straling en in mindere mate radioactieve straling [vooral na Fukushima]).

Al heel gauw werd een en ander aangevuld met pagina’s over hoe het OOK kan.


Veel informatie werd aan nieuwe pagina’s toegevoegd over gezonde voeding, verantwoord tuinieren, permacultuur en nog veel meer.

Jarenlang werd elke week de ‘Aleph’ van Ellen Vader geplaatst en vele links naar allerlei goede informatieve websites in Nederland en daarbuiten.


Gezond Verstand Avonden

Inmiddels werd Anneke een beetje ‘vaccinatie-moe’. Zij wilde informatie op een andere wijze verstrekken en bedacht het Gezond Verstand Avonden-concept:

Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland een GVA-locatie waar op maandelijkse basis een spreker een lezing verzorgt over lichamelijke, geestelijke en financiële gezondheid.


Locaties werden opgestart, locatiehouders en -houdsters dienden zich aan, er ontstond een ‘sprekerspool’ van ongeveer 170 sprekers met meer dan 250 lezingen. De Stichting Gezond Verstand Avonden werd door haar in 2013 opgericht.

Uiteindelijk waren er in de loop van 2015 zo’n vijfentachtig locaties aangesloten.


Project 7-blad

Ondertussen stond Anneke's brein ook niet stil. Zij wilde de theorie in praktijk brengen via ‘Studiegroepen’. Zij startte Project 7-blad, met als doel: de kennis die onder onze (over)grootouders aanwezig was en gebaseerd was op ‘puur’ eten en drinken, zonder toevoegingen en niet in pakjes, zakjes, blikjes etc., weer onder de aandacht brengen.

Door het gemak van het vele kant-en-klare voedsel van de voedingsindustrie is heel veel van die oude kennis onder het vloerkleed geveegd. Hoogste tijd om het kleed op te tillen en deze kennis weer terug te halen.

Een ander onderwerp dat wordt uitgediept is: tuinieren. Permacultuur is een geliefd onderwerp. Ook wordt er regelmatig gekokkereld.

Er draaien nu ongeveer twintig Studiegroepen. Er mogen er meer komen.

De sfeer is informeel, gezellig, maar er wordt zeer enthousiast meegedaan en mee gedacht.

‘Eten wat de pot schaft’ is ontstaan: (hobby)koks verzorgen pure, eerlijke, zoveel mogelijk biologische maaltijden tegen een redelijke vergoeding.


Ook wordt er nu aandacht besteed aan kinderen: wil je terugkeren naar het verbouwen en eten van verantwoorde voedsel, moet je bij de jongeren beginnen; als zij goed geïnformeerd worden en daar vervolgens naar handelen, heb je al veel gewonnen!

Daarom verschijnt de Nieuwsbrief Project 7-blad Junior.


Door al deze drukte was het Anneke's wens om de Stichting Gezond Verstand Avonden aan anderen over te dragen.

Dit is niet helemaal gelopen zoals zij het voor ogen had; daarom zijn er nu zo’n kleine twintig ex-GVA-locaties terug onder de noemer ‘Gezond Verstand Lezingen’, vallend onder Project 7-blad.

Zo zijn theorie en praktijk onder één noemer gebundeld; zij vullen elkaar perfect aan.


Alle onderdelen van Project 7-blad mogen groeien!

Het aantal locaties waar lezingen verzorgd worden mag groeien; zo kan de kennis van alle sprekers verspreid worden onder een groot publiek. Er is bewust voor gekozen om locaties te ondersteunen, zodat de geïnteresseerden voor een lezing op zo’n locatie anderen, gelijk gestemden kunnen ontmoeten, waardoor interactie ontstaat, gesprekken die kunnen leiden tot…

Het aantal studiegroepen mag groeien; in deze groepen mag de kennis in praktijk worden gebracht.

Eten wat de pot schaft mag groeien; gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid en als daarbij ook nog eens goede informatie wordt verspreid, zal het vast helemaal goed komen!


Wie eens EENMALIG een lezing wil organiseren voor een school, een vereniging of stichting, een bedrijf of een andere organisatie, of zelf eens de organisatie van een Gezond Verstand Lezing wil ervaren, kan contact opnemen met Anneke:  Anneke@project7-blad.nl


Wil je algemene informatie over Project 7-blad?

Stuur dan een mail met je vraag naar: Anneke@project7-blad.nl


Heb je interesse in het starten van een GVL-locatie (Annette Ochse)

Mail naar: Annette@project7-blad.nl


Heb je interesse in het spreken voor GVL-locaties: (Frank Bleeker)

Mail naar: Frank@project7-blad.nl


Wil je je aanmelden voor de Nieuwsbrief Project 7-blad Junior (Anneke Bleeker)

Mail naar: Anneke@project7-blad.nl


Wil je informatie over deelname als locatie aan Eten wat de pot schaft? (Anneke Bleeker)

Mail naar: Anneke@project7-blad.nl


Wil je starten met een Studiegroep via Project 7-blad? (Marja Frederiks)

Mail naar: Marja.studiegroepen@project7-blad.nl

 

Wil je je aanmelden voor de Nieuwsbrief Project 7-blad? (Marja Frederiks)

Mail naar: Marja.nieuwsbrief@project7-blad.nl


Wat zit er nog in de pen?


Er zijn inmiddels een aantal presentaties geproduceerd. Zie hiervoor de pagina: 7-Blad: Eigen uitgaven.


We hebben in deze presentaties geprobeerd de meest gangbare ‘wilde’ eetbare planten, kruiden, bomen, etc. Door middel van duidelijke foto’s te presenteren. Iedere uitgave (behalve ‘Wild koken is voor iedereen’) bestaat uit een PowerPoint presentatie met honderden dia’s met duidelijk herkenbare afbeeldingen van planten, kruiden, bomen, bloemen, etc., en dia’s met voorbeelden van recepten, en een boek met beschrijvingen van alle planten, kruiden, bomen, bloemen, etc. en vele recepten met al deze groene ingrediënten.


Anneke:

“Er komt alleen maar meer bij en voor dat dit allemaal in ‘echte’ boeken is verwerkt ben ik minstens driemaal opnieuw op aarde verschenen.

Oftewel: het is veel, heel veel en deze kennis moet ruim gedeeld worden.

Via de studiegroepen, wandelingen, website, nieuwsbrief en de ‘eigen uitgaven’ kunnen we al deze normale, al eeuwenoude kennis weer verspreiden.”


De volgende uitgave staat alweer op stapel. Deze zal de ‘wilde’ zilte groenten en al het ‘wilde’ eetbare daaromheen bevatten.

Daarnaast zullen alle eerdere uitgaven geüpdatet worden.